Ο Μαραθώνας, το σύμβολο της εκκίνησης του κλασσικού ιστορικού Μαραθωνίου και της μάχης-σταθμού που απέτρεψε τον περσικό επεκτατισμό στα χρόνια της αρχαιότητας!

Ξεκινάμε την ημερήσια εκδρομή μας με προορισμό τον Μαραθώνα, το σημείο εκκίνησης του ιστορικού κλασσικού Μαραθωνίου.

Επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα, όπου στεγάζονται ευρήματα από τη θρυλική μάχη και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στον ιστορικό τόπο του Μαραθώνα, με μια στάση-φόρο τιμής στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων που δημιουργήθηκε για να στεγάσει τους Αθηναίους στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας στο πλευρό του στρατηγού Μιλτιάδη.

Συνεχίζουμε για φαγητό δίπλα στη θάλασσα ή ψηλά στο βουνό με θέα στον κάμπο του Μαραθώνα και τις καλλιέργειες του παραδοσιακού “λαχανόκηπου της Αθήνας” που, με τα οπωροκηπευτικά του καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της πρωτεύουσας. Γι’ αυτό και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε παραγωγό τοπικών προϊόντων, έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις καλλιέργειες εκείνες που έχουν παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου.

Με μια τελευταία στάση στο φράγμα του Μαραθώνα, το μεγαλύτερο φράγμα των Βαλκανίων που δημιούργησε την ομώνυμη τεχνητή λίμνη, επιστρέφουμε προς το ξενοδοχείο μας, απολαμβάνοντας την καταπράσινη διαδρομή.

Επικοινωνία

2106985854

 69717200856978015012

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Γραφείο

Λ. Κηφισίας 125 - 127

6ος όροφος, Αθήνα, 11524

Χάρτης

Follow us

 FACEBOOK ICON   INSTAGRAM ICON

Χρειάζεστε TAXI;